Garantie op sieraden

De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:

Helaas kunnen oorbellen en piercings niet retour worden gestuurd ivm hygiëne risico.

Voor La Rosa Princesa zijn tevreden klanten het allerbelangrijkste! We proberen altijd tot een oplossing te komen, maar hanteren wel een aantal juweliers gebruikelijke voorwaarden.

Uitzonderingen op de garantie

1. Verkleuring van je sieraad

Alle gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit waardoor ze, mits juist behandeld, lang meegaan. La Rosa Princesa geeft geen garantie op verkleuringen omdat de oorzaak hiervan gerelateerd is aan de PH waarde van je huid. Heb je een hoge PH-waarde en verkleuren sieraden snel, dan adviseren we enkel .925 zilveren sieraden aan te schaffen. Echt zilveren sieraden zullen op den duur ook verkleuren, dit heet oxidatie.

2. Verlies van strass steentjes

Sieraden met Swarovski of strass steentjes zijn kwetsbaar. Door temperatuurverschillen, contact met water of parfum en creme kunnen deze steentjes na verloop van tijd door normaal gebruik loslaten. Hierop verlenen we geen garantie.

3. Krasjes of dof worden van gladde oppervlakken

Sieraden met gladde oppervlakken kunnen dof worden door miniscule krasjes. In het geval van een sieraad dat bestaat uit meerdere onderdelen kunnen die krasjes ontstaan doordat de onderdelen over of tegen elkaar bewegen.

4. Schade door verkeerd schoonmaken

Een sieraad is een delicaat voorwerp dat vaak uit zachte, gevoelige materialen (zoals zilver) bestaat. Schade door onjuist schoonmaken (bijv. door schuren of het gebruik van chemicaliën) valt nadrukkelijk niet binnen de garantie.

5. Breuk van een oorbel, armband of ketting

We gebruiken voor onze sieraden kwalitatief hoge materialen. Zo zijn alle parelarmbandjes geregen op het sterkte staaldraad dat in de markt is. Mocht er een fout zijn in de materialen, dan treedt dit altijd op na een korte draagtijd. Daarom geven we 1 kalendermaand garantie op breuk (waarbij normaal juweliers voor 100% breuk uitsluiten). Mocht na deze maand het sieraad alsnog breken, bijvoorbeeld omdat een kind een ketting van je nek trekt, of je blijft ergens achter hangen, dan heb je geen recht op garantie of vervanging.

Onderhoud van je sieraden

1. Zoetwaterparels

Parels zijn een natuurproduct en het oppervlak van een parel is niet zo hard als van een edelsteen. Stoffen zoals zweet, haarlak, deodorants, cosmetica etc. kunnen het oppervlak van de parel onherstelbaar beschadigen. Doe het parelarmbandje ook af bij je kindje tijdens een badje omdat anders de parels dof kunnen worden. Je ontvangt van La Rosa Princesa sieraden een zijden sieradenbuideltje om het parelsieraad in te bewaren.

2. Sterling zilver

Zilveren sieraden zullen na verloop van tijd verkleuren. De mate van verkleuring (oxidatie) die optreedt, is afhankelijk van de huid en wat je gebruikt voor parfum, creme, etc. Verkleuring van zilveren sieraden is iets wat bij echt zilver hoort. Afhankelijk van hoe vies de sieraden zijn, zijn er tal van mogelijkheden om zilveren sieraden schoon te maken. De gemakkelijkste manier om schoon te maken is gebruik te maken van het bijgeleverd zilverpoetsdoekje. Dit is geinpregneerd met een speciale zilverpoets.

3. Doe je sieraden af tijdens sporten, baden, etc.

We raden u ook aan uw sieraden niet te dragen tijdens het baden, in bed of tijdens het sporten. Maak altijd de sluiting open om uw armband af te doen.